Daniel Linehan werkte als danser en choreograaf in New York voor hij in 2008 naar Brussel verhuisde, om er de Research Cycle bij P.A.R.T.S. te volgen. Als performer werkte hij eerder onder meer samen met Miguel Gutierrez en Big Art Group. In 2007-2008 was hij tevens Movement Research Artist-in-Residence.

Met zijn choreografieën bewandelt Linehan de dunne lijn die dans onderscheidt van al het andere. Hij maakt performances vanuit het standpunt van nieuwsgierige amateur, test verschillende interacties tussen dans en niet-dans, op zoek naar ongewone combinaties, tegenstellingen en parallellen tussen teksten, bewegingen, beelden, liedjes, video’s en ritmes. In New York creëerde hij voorstellingen gebaseerd op tekst en dans met een team van vier andere dansers, en werkte hij samen met Michael Helland aan verscheidene duetten. In 2007 ging hij in première met de solo Not About Everything, die sindsdien wereldwijd in meer dan 50 theaters is vertoond.

Zijn recentste projecten zijn onder meer Montage for Three (duet, 2009), Being Together Without any Voice (kwartet, 2010), Zombie Aporia (trio, 2011) Gaze is a Gap is a Ghost (trio, 2012) en The Karaoke Dialogues (septet, 2014). Daarnaast werkt hij aan bijzondere projecten zoals het boek A no can make space of de ontwikkeling van Vita Activa, een workshop rond tijd en werk.

Daniel Linehan was van 2012 tot 2014 Artiste Associé in deSingel Internationale Kunstencampus in Antwerpen en New Wave Associate in Sadler’s Wells (Londen, UK). Sinds 2013 is hij Artiest-in-Residentie in de Opéra de Lille.

Begin 2015 ging Daniel Linehan van start met zijn eigen gezelschap Hiatus, dat een structurele subsidie ontvangt van de Vlaamse Regering.