Mohamed Toukabri is geboren in Tunesië en begon op zijn twaalfde met breakdance. Hij danste als kind bij het Sybel Ballet Theatre (TN) geleid door Syheme Belkhodja (2002 - 2008). Toen hij 16 was, studeerde Mohamed in Parijs aan de International Academy of Dance. In 2007 keerde hij terug naar Tunis voor een studie aan het Mediterranean Centre for Contemporary Dance. Hij werkte samen met de choreograaf Imed Jemaa in 5 producties tussen 2006 en 2008.

 

In 2008, begon hij zijn studies aan P.A.R.T.S. in Brussel. Tijdens zijn studies danste hij in Babel by Sidi Larbi Cherkaoui and Damien Jalet van Eastman Company (BE) (2010). Mohamed was deel van Needcompany, een Brussels gezelschap opgericht door Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey (2013-2018). Hij performde ook in de remake van het repertoirestuk Zeitung van Anne Teresa De Keersmaeker (2012) en in Sacré Printemps! van Aicha M’Barak en Hafiz Dhaou (Chatha Company (TN)) (2014).

Mohamed werkte mee aan de remake van de opera Shell Shock, A Requiem of War met choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, componist Nicholas Lens en schrijver Nick Cave bij de Philharmonie de Paris, in het kader van het herdenkingsjaar van Wereldoorlog 1  (2018.) Hij performt in recente producties van Sidi Larbi Cherkaoui: Nomad (2018) en de opera Alceste, gemaakt voor de Bayerische Staatsoper in Munich in 2019.

Zijn eerste eigen werk  The Upside Down Man had zijn première in het Me, Myself & I Festival in Hellerau, Dresden in mei 2018. Het stuk heeft getourd in België, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitzerland, Zweden and Oostenrijk. Het werd geselecteerd voor Het TheaterFestival als deel van de #NewYoung-categorie (2019). Mohamed werkt momenteel aan een nieuw werk, The Power (of) The Fragile, dat een duet wordt met zijn moeder.