Geen projecten gevonden

Gabriel Schenker werd geboren in Washington D.C., groeide op in Rio de Janeiro, en woont intussen al elf jaar in Brussel. Nadat hij afstudeerde aan P.A.R.T.S richtte hij mee het collectief Busy Rocks op. Hij creëerde en toerde verscheidene voorstellingen zoals Throwing Rocks en Dominos and Butterflies. Hij werkte als performer ook samen met Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas, Thomas Hauert/Zoo, Eleanor Bauer, Robin Jonsson, Doris Stelzer en Alexandra Bachzetsis.

Gabriel volgde een masterprogramma filosofie aan de European Graduate School, wat resulteerde in de dissertatie Organic Texture: A Dialogue between Deleuze and Guattari, the Life Sciences, and Catherine Malabou. Tegelijk ontwikkelde hij een artistiek onderzoek getiteld Moving~Thinking.

In januari 2016 presenteert hij zijn eerste creatie Pulse Constellations, een solo gebaseerd op de electronische muziekcompositie Pulse Music III van John McGuire.

Naast zijn artistieke en filosofische activiteiten is Gabriel ook betrokken bij verscheidene pedagogische projecten. Hij is Pilatesinstructeur, geeft danslessen, assisteert Thomas Hauert bij de ontwikkeling van een Bacherloropleiding dans aan de Manufacture in Lausanne en werkt mee aan de ontwikkeling van het project Research Studios bij P.A.R.T.S.