Marcus Baldemar (1985) is een in Brussel gevestigde danser en choreograaf. Zijn werken bevatten beweging, tekst en zang. Auteur Leslie Feinstein schreef ooit:“Gender is the poetry we make of the language we are taught”. Marcus breidt dit concept graag uit en voegt toe dat het lichaam poëzie is die we maken van de taal die ons aangeleerd is, en dans poëzie is die we maken van de taal die ons aangeleerd is. Zijn diepe liefde en affectie voor pop cultuur wordt geuit in esthetiek, beweging en taal. Dit als een manier om hulde te brengen aan hun potentieel als een platform voor de democratisering van de zichtbaarheid, taal- en kennisproductie.

Naast mee te werken aan verschillende choreografische samenwerkingen en mee te spelen in tal van werken van choreografen, heeft hij zelf ook twee dansvoorstellingen gemaakt: 

Reading Rhyme - A poetry reading, an anthology and a dance performance” (2014). “Reading Rhyme” is een duet met set- en kostuumontwerper Daniel Akerstrom Steen.

 “Love Shrine & Your Majesty - Part 1 - A collective healing session through self-lovING but also a lap dance of sorts” (2016/2017). Dit stuk werd gemaakt samen met de in Stockholm gevestigde artiesten Linnéa Martinsson en Viktoria Andersson.

https://marcusbaldemar.wordpress.com/