Liz Kinoshita is geboren in Toronto, Canada, en kwam in 2002 naar Europa voor haar verdere studies en werk. In 2004 nam ze deel aan DanceWEB in Wenen, waarna ze verder studeerde aan P.A.R.T.S. in Brussel van 2004 tot 2008.

Na haar afstuderen werkte ze met verscheidene compagnieën zoals ZOO/Thomas Hauert, tg STAN, Eleanor Bauer/GoodMove, Tino Seghal en Daniel Linehan/Hiatus, en maakt ze ook haar eigen werk. Op uitnodiging van Walter Verdin werkte ze samen met de Congolese theatermaakster Ornella Mamba, wat resulteerde in de performance Article 0.0. Ze creëerde ook een voorstelling met kinderen in Andenne via het Centre Dramatique de Wallonie pour L’Enfance et la Jeunesse. Ze was te zien in films van Deense artiest Joachim Koester, met wie ze samengewerkt heeft als choreograaf en regieassistente. Ze gaf hedendaagse dansworkshops in België, Frankrijk en Canada.

In 2013 startte ze het onderzoek mechanisms of the musical. In 2014 creëerde ze VOLCANO, een hedendaagse muzikale dansvoorstelling. In februari 2017 ging ze in première met Radical Empathy, een voorstelling gemaakt samen met de afstuderende studenten hedendaagse dans en choreografie aan de Danish National School of Performing Arts. Haar nieuwste creatie You Can’t Take It With You ging in première in november 2017 en gaat op tournée in 2018.