Eleanor Bauer is een performer en kunstenaar die werkt op de raakvlakken tussen dans, tekst, muziek en performance. Van geïmproviseerde talkshows tot avondvullende ensemblestukken, haar veelzijdige werken variëren in omvang en gebruikte media en richten zich op het in vraag stellen van categorieën, productiemethoden en manieren waarop over een voorstelling gedacht wordt. Sinds 2007 produceert Eleanor haar eigen werken via GoodMove vzw en toert ze internationaal, waar haar werken op lovende kritieken onthaald worden.

Bauer, oorspronkelijk afkomstig uit Santa Fe, New Mexico, studeerde aan de Idyllwild Arts Academy in Californië, behaalde een BFA, Dance aan de New York University's Tisch School of the Arts, voltooide de Research Cycle bij P.A.R.T.S. in Brussel, en is een PhD-kandidaat (Choreography) aan de Stockholm University of the Arts. Ze was in residentie bij het Kaaitheater in Brussel van 2013 tot 2016 en richtte in 2015 Nobody's Business (www.nobodysbusiness.info) mee op, een platform waar artistieke praktijken in de podiumkunsten vrij gedeeld kunnen worden. Ze blijft lesgeven, schrijven, lezingen geven en contexten organiseren voor uitwisseling van kennis in de kunsten.

Bauer heeft samengewerkt en gewerkt als performer met choreografen als Xavier Le Roy, Anne Teresa De Keersmaeker, Boris Charmatz, Trisha Brown, Mette Ingvartsen, David Zambrano; met beeldend kunstenaars als Matthew Barney en Emily Roysdon; en met muzikanten als het Ictus-ensemble, The Knife en Yung Lean. Bauer heeft verschillende werken gecreëerd in nauwe samenwerking met muzikant en componist Chris Peck.

www.goodmove.be