Joshua Serafin is een multidisciplinaire kunstenaar uit de Filippijnen die dans, performance, beeldende kunst en choreografie combineert, en ondertussen in Brussel woont. Serafin liep school aan de Philippine High School for the Arts, waar hen afstudeerde in Theatre Arts. Hen studeerde verder aan de Hong Kong Academy for Performing Arts, en behaalde een major in Hedendaagse Dans. Hen studeerde recent af aan P.A.R.T.S. en volgt momenteel een master in Fine Arts in Visual Arts aan KASK School of the Arts in Gent.

Serafin heeft samengewerkt met verschillende artiesten uit Azië en Europa, laverend tussen performance en beeldende kunst. Enkele namen: Arco Renz, Eisa Jocson, Manuel Pelmus, Bruno Isacovi?, Ming Wong, Adrian Wong, Choy Ka Fai, Leeroy New, Korakrit Arunanondchai en Anne Teresa de Keersmaeker. Serafin presenteerde hun werk in Deltebre Dansa (Spanje), op Queer Zagreb (Kroatië), in het Centre National de la Danse in Parijs, op het Wing Platform Hong Kong en op het Bouge B Festival in deSingel in Antwerpen.

Hun werk stelt vragen over identiteit, transmigratie, queer politiek en representatie, verschillende staten-van-zijn en op welke manieren je een lichaam kan bewonen. Joshua Serafin is verder ook geïnteresseerd in de dualiteit tussen het fysieke en de representatie ervan. Die representatie brengt Serafin tot uiting via een alternatieve identiteit die hen creëerde met de naam ‘Void’.