Geen projecten gevonden

In 2009 pleegde choreograaf, theater- en filmmaker Wayn Traub een publieke zelfmoordaanslag op zijn artistieke ego door zijn artiestennaam te verkopen. Hij startte een reis door China en Zuidoost-Azië. Sinds 2012 is hij terug, onder de identiteit van Petrus en met de nieuwe compagnie Service To Others. Tussen Azië en Europa creëert hij de Trilogy of the End, een dynamisch multimediaproject met performances, films, muziek en de internetwebsite The Book of Petrus.

Op zijn 24ste schreef film- en theatermaker Wayn Traub (geboren Geert Bové, Brussel, 1972) zijn Manifesto of Animal Theatre, waarin hij zijn unieke stijl van Ritueel Theater. Hij boekte internationale successen met zijn multidisciplinaire creaties Beasts, Wayn Storm en Les Mise-en-Traub. Tijdens zijn artistieke residentie in Toneelhuis in Antwerpen creëerde hij zijn Wayn Wash Trilogy, geïnspireerd op bijbelse figuren: Maria-Dolores (2001), Jean-Baptiste (2005) en Maria-Magdalena (2009).In het onderzoeksproject Arkiologi / N.Q.Z.C. (2006-2007) analyseerde hij het potentieel van Ritueel Theater als nieuwe theatertaal.

Wayn Traub vertrekt voor zijn werk van persoonlijke ervaringen als materiaal om waaruit de universaliteit van de mythe te bereiken. Als experimenteel kunstenaar beschouwt hij geloof als de kern van zijn werk en slaagt hij erin zowel te storen als te fascineren. Zijn samenwerkingen met kunstenaars van diverse nationaliteiten inspireerden hem tot het creëren van een unieke, hybride werkvorm die hij omschrijft als “opera-cinema-concert-theater.”

http://www.bookofpetrus.net/