Geen projecten gevonden

Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan PARTS in Brussel. Ze is actief als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente in binnen-en buitenland. Vanuit deze verschillende functies creëert Anneleen ervaringen waar dans centraal staat en waar beweging wordt geëerd in zijn verbindende en communicerende kracht.

In 2016 ving Anneleen een persoonlijk onderzoeksproject aan, genaamd Transparency in Abstract Dance. Dit onderzoek lag aan de basis van haar eerste voorstelling The moon is the moon is the moon, die in oktober 2017 in première ging. Haar volgende creatie, de solo Movement Essays, ging in première in oktober 2019.

Anneleen is sinds 2012 kernlid van het gezelschap Hiatus/Daniel Linehan. Zij co-creëerde en danste in de voorstellingen Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood, Un Sacre du Printemps en sspeciess. Ze begeleidde ook verscheidene edities van het sociaal-artistieke project Vita Activa.

In 2014 danste ze in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een repertoirevoorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas.

Anneleen is een veelgevraagd outside-eye voor andere choreografen en is choreografisch assistente voor Alexander Vantournhout. Ze is een gecertifieerde Somatic Movement Educator en geeft les in improvisatie en compositie bij onder andere PARTS SummerSchool en La Raffinerie/Charleroi Danse.