Geen projecten gevonden

17 tot 19 mei 2012  

Volledig programma op www.openhousebrussels.be

Open House is een samenwerking tussen 24 artistieke laboratoria en alternatieve managementbureaus uit Brussel. Tijdens dit evenement tonen ze voor de eerste keer samen hun onderzoek en praktijk aan professionelen uit het veld en het brede publiek.

De organisaties focussen meer op artistiek onderzoek dan op eindproducten, en zo bieden ze nationale en internationale artiesten de tijd, ruimte en middelen om hun werk ten volle te ontwikkelen. Met Open House grijpen deze multidisciplinaire organisaties de kans om hun onderlinge relaties te versterken en samen te laten zien dat Brussel meer dan ooit een creatieve en dynamische artistieke stad is.

Open House zal drie voormiddagen met debatten presenteren: één rond het thema van Slow Art; één rond de positie van de kunstenaar in de hedendaagse artistieke sector en in Brussel in het bijzonder; en één als 'First-Aid session' voor kunstenaars. Aanvullend worden er in de namiddagen begeleide rondleidingen en artistieke parcours georganiseerd, waarbij het publiek de kans krijgt om de werkprocessen en de artiesten achter deze structuren te ontdekken.

 

Organisatie Architecture Workroom Brussels, Atelier de Création sonore et radiophonique (acsr), Atelier Graphoui, Atelier Jeunes Cinéastes (AJC!), Auguste Orts, Bains Connective, Caravan Production, Constant, Danscentrumjette, FoAM, iMAL, Komplot, L’Escaut, Maison d’Art Actuel des Chartreux (MAAC), Margarita Production, MediaRuimte, Mokum, nadine, OKNO, Passa Porta, Pianofabriek kunstenwerkplaats, Q-O2, SoundImageCulture (SIC), workspacebrussels In samenwerking met BAM, La Bellone, Brussels Kunstenoverleg vzw, Kunstenfestivaldesarts, SPACE (Supporting Performing Arts Circulation in Europe), VTi Met de steun van De Vlaamse en Franse Gemeenschapscommissies van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest

 

http://www.openhousebrussels.be/