Performance - Sound choreography
Journal d'un usager de l'espace 2021 - Benjamin Vandewalle

Een project van Benjamin Vandewalle, HYOID voices, Maija Hynninen en Centre Henri Pousseur

Journal d’un usager de l’espace is ontstaan uit een gezamenlijk idee van Benjamin Vandewalle en HYOID om een immersieve 3-dimensionale geluidservaring te creëren, die het publiek uitdaagt om anders te kijken naar ruimte, geluid en beeld. Samen met componiste Maija Hynninen en het Luikse Centre Henri Pousseur, gespecialiseerd in elektronische muziek, brengen ze een voorstelling die de perceptie van het publiek constant doet verschuiven van gericht naar diffuus, intiem naar afstandelijk en van akoestisch naar versterkt.

De muziek, uitgevoerd door 2 zangers en door electronica, is geïnspireerd door Georges Perecs Espèces d’espaces (Ruimten rondom), een eenvoudige en pretentieloze tekst over alledaagse plekken die intiem en spiritueel aanvoelt. De schaarse en toch complexe instrumentatie verwijst naar Perecs onderzoek naar vervreemding en levert een gepast canvas voor de choreografie. Het publiek wordt de scenografie van de performance, waarin  zowel de klank als de performers zich voortbewegen.

www.hyoidvoices.com

www.maijahynninen.com

www.centrehenripousseur.be

ChoreografieBenjamin Vandewalle Zang Fabienne Seveillac, Andreas Halling CompositieMaija Hynninen LichtLucas Van Haesbroek GeluidCentre Henri Pousseur

Met de steun va de Madetoja Stichting (Finland)