Performance - Sound choreography
Journal d'un usager de l'espace 2021 - Benjamin Vandewalle

Een project van Benjamin Vandewalle, HYOID voices, Maija Hynninen en Centre Henri Pousseur

Journal d’un usager de l’espace is ontstaan uit het gezamenlijke idee van Benjamin Vandewalle en HYOID om een immersieve 3-dimensionale geluidservaring te creëren, dat het publiek uitdaagt om een andere kijk te hebben op ruimte, geluid en beeld. Samen met componiste Maija Hynninen en het Luikse Centre Henri Pousseur, gespecialiseerd in electronische muziek, brengen ze een voorstelling dat de blik van het publiek constant verschuift van gericht naar diffuus, intiem naar afstandelijk en van accoustisch naar versterkt.

De muziek voor 2 zangers en electronics werd gezet naar uittreksels van Georges Perec uit zijn Espèces d’espaces (Ruimten rondom), een eenvoudige, pretentieloze tekst over alledaagse plekken met toch een intieme en spirituele inslag. Perec zijn zoektocht naar vervreemding verwijst naar de schaarsheid, en toch complexe instrumentatie wat een gepast canvas levert voor de choreografie met het publiek als scenografie waar  zowel klank en de performers door reizen.

www.hyoidvoices.com

www.maijahynninen.com

www.centrehenripousseur.be

ChoreografieBenjamin Vandewalle Zang Fabienne Seveillac, Andreas Halling CompositieMaija Hynninen LichtLucas Van Haesbroek GeluidCentre Henri Pousseur

Met de steun va de Madetoja Stichting (Finland)