Performance - Installation
Inter-view 2014 - Benjamin Vandewalle

Met Inter-view brengt Benjamin Vandewalle theater terug naar zijn oorspronkelijke en etymologische betekenis: “kijken, contempleren”. Vandewalle plaatst drie constructies in de publieke ruimte, een soort (poppen)kasten waar voorbijgangers hun hoofd in kunnen steken. Wat ze dan te zien krijgen, is een grote verrassing… Maar dat het poëtisch en sensorisch zal zijn, daar kan je vanop aan.

Choreograaf Benjamin Vandewalle is gefascineerd door observatie. “Kijken” en “bekeken worden” vormen een leidraad in zijn werk. In Inter-view onderzoekt hij de essentie van de blik. Er is geen script, enkel de magie van een spontane visuele ontmoeting. De installatie bouwt verder op Théâtre de la Guillotine, het micro-theater voor één kijker dat Benjamin ontwikkelde bij zijn afstuderen aan PARTS in 2006.

Creation Benjamin Vandewalle Assistentie en uitvoering  Shosha Van Kranendonk en Pierre Daugy Decorontwerp Benjamin Vandewalle, Jan Palinckx, Bram Rombouts

Productie Le Manège de Reims – Scène Nationale Spreiding, tourmanagement Caravan Production (Brussel, BE) Coproductie Kaaitheater, Brussel (BE)