Installation – Dance – Performance – Site-specific project
Birdwatching 4x4 2012 - Benjamin Vandewalle

Ruimte en beweging hebben een invloed op de manier waarop iemand zijn omgeving waarneemt.

Birdwatching 4x4 toont de toeschouwer onverwachte perspectieven op een dagelijkse omgeving, door het stedelijke landschap te gebruiken als experimentele ruimte.Een mobiele observatiebox beweegt het publiek door de stad, terwijl vier dansers interventies uitvoeren in de publieke ruimte. De box functioneert als bewegende camera, ze kadert de buitenwereld en laat de kijker toe om de omgeving te recreëren met zijn eigen inzichten. In een zintuiglijke ervaring, wordt het publiek uitgenodigd na te denken over zijn persoonlijke verhouding tot de ander en de wereld waar hij deel van is.

In een spel van verbergen en verhullen, onderzoekt Birdwatching 4x4 onze perceptie van de realiteit, en de relatie tussen wie observeert en wie bekeken wordt.

Concept, choreografie Benjamin Vandewalle Origineel concept scenografie Erki De Vries, Benjamin Vandewalle, Pieter Huybrechts Constructie Jan Palinckx, Kopspel (BE) Dans Kim Ceysens, Peter De Vuyst, Yentl De Werdt, Benjamin Kahn, Vera Tussing, Albert Quesada, Benjamin Vandewalle Soundtrack Nico Sall Technische coördinatie Eric Feys Technische assistentie Katrien Geebelen Met dank aan Scheld’apen, Aernout Vandewalle, Marnix Rummens, CB Service

Uitvoerende productie Caravan Production Internationale spreiding Fanny Bordier Coproductie Kaaitheater (BE), Vrijstaat O. (BE), Network DÉPARTS, IN SITU-Provinciaal Domein Dommelhof (BE), IN SITU-Københavns Internationale Teater (DK), IN SITU–Terschellings Oerol Festival (NL), IN SITU - Lieux Publics, centre national de création (FR) Les tombées de la nuit (FR), Deze voorstelling ontving een Writing Aid en een Creation Aid van het IN SITU netwerk, in het kader van het META project. Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie (DGEAC – Cultuurprogramma) Met de steun van De Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (VGC)

DUUR & PUBLIEK 35 minuten per voorstelling / maximum 4 voorstellingen per dag / 20 toeschouwers per voorstelling