Dance - Performance
The Power (of) The Fragile 2021 - Mohamed Toukabri
The Power (of) The Fragile is een ontmoeting tussen Mohamed en Latifa, zijn moeder.Na een lange tijd van elkaar gescheiden te zijn, vinden ze mekaar terug op de scène.

The Power (of) The Fragile is een ontmoeting tussen twee werelden, twee lichamen, twee geesten. Latifa heeft er altijd van gedroomd om danser te worden, voor Mohamed is het zijn beroep. De grenzen van hun lichamen vervagen en het wordt onduidelijk waar het ene eindigt en het andere begint. Hun levens en dromen versmelten, en enkel nog de tijd staat tussen moeder en zoon in.

The Power (of) The Fragile is een verzameling van beelden, reflecties over de vormen die de relatie tussen moeder en zoon kan aannemen, over wat het betekent om thuis te zijn en weg te gaan. Het is een performance over beweging, van lichamen en mensen, over gewicht en wat het betekent om gewicht te dragen, over samen zijn of net niet. Het is een teder portret van een intieme relatie tussen twee mensen, en een pamflet voor ons recht om te gaan waarheen we maar willen.

Concept en choreografie  Mohamed Toukabri Uitvoering Mimouna (Latifa) Khamessi en Mohamed Toukabri Dramaturgie Diane Fourdrignier Technische directie en scenografie Lies Van Loock Geluidsontwerp en artistiek advies Annalena Fröhlich Kostuumontwerp Ellada Damianou Onderzoek en ontwikkeling  Eva Blaute Stagiair Constant Vandercam Met dank aan Estelle Baldé, Radouan Mriziga, Rim Toukabri, Bachir Toukabri, Sofian Ouissi, Julia Reist, Maria-Carmela Mini, Synda Jebali, Yasmin Dammak, Elise Cnockaert en Liz Kinoshita Uitvoerende productie Caravan Production Coproductie Needcompany, Vooruit, Beursschouwburg, Dansens Hus Oslo Residentieplekken Cultuurcentrum De Factorij, Needcompany, Vooruit, Charleroi Danse Met de steun van De Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie