Dance - Performance
For the Good Times 2023 - Mohamed Toukabri

Gebaseerd op zijn verlangen om een denkbeeldige ontmoeting te creëren met de overleden Duitse choreograaf Raimund Hoghe, nodigt Mohamed Toukabri Luca Giacomo Schulte, een beeldend kunstenaar en voormalig artistiek medewerker van Hoghe, uit om hem te vergezellen op het podium. Hun ontmoeting leidt tot een poëtische en contemplatieve reis door een persoonlijke en universele ervaring die Toukabri en Schulte onlangs hebben gedeeld: verdriet. Het verlies van een vader voor de een, het verlies van een artistieke partner van bijna 30 jaar voor de ander: hun wegen kruisen elkaar waar hun pijn samenkomt. Hoe kunnen we de herinnering aan een overleden dierbare levend houden? Welke gebaren en rituelen komen voort uit dit gedeelde verdriet?

Geïnspireerd door thema's uit Raimund Hoghe's werk - de aanwezigheid van de afwezige, herinnering, liefde, dood en leven - is For the Good Times een uitnodiging om de tijd die we nog samen hebben, te vieren.

For the Good Times werd gecreëerd in het kader van 'Vive le sujet! Tentatives', een initiatief van Festival d'Avignon en SACD.

Concept: Mohamed Toukabri in samenwerking met Luca Giacomo Schulte Productie: Caravan Production Coproductie: SACD, Festival d’Avignon, Hoghe+Schulte Company Residentiepartners: Needcompany (Bruxelles), Tanzhaus NRW (Düsseldorf), Ultima Vez (Bruxelles), Gemeenschapscentrum De Markten (Bruxelles) Met dank aan: Eva Blaute, Mijke Harmsen, Estelle Baldé, Judith Jaeger, Alfonso Bordi, Martha Vandermeulen