Dance - Performance - Location project
The Bastards 2021 - Mohamed Toukabri

Mohamed Toukabri brengt een eerbetoon aan de publieke ruimte en de hiphopcultuur via twee van haar basiselementen: B-boying en graffiti. Hiphop blijft een manier voor outcasts om hun plaats op te eisen, zichtbaar te worden en een veilige ruimte te creëren voor kunst en zelfexpressie, waar mensen van alle leeftijden zich kunnen ontplooien.  

Graffiti maakt deel uit van het dagelijks leven in de stad. Of we nu door de straat lopen, op het perron staan te wachten of op  de trein zitten, we dragen onbewust deze uitdrukkingen met ons mee, ook al begrijpen we ze niet altijd. 

Wat zijn de verhalen en wie zijn de mensen achter deze rijke en inspirerende cultuur? Waar dansers zich in de ruimte bewegen en onzichtbare sporen achterlaten, laten graffitischrijvers tekens achter op muren of treinen, niet wetend hoe lang ze zichtbaar zullen blijven voor ze weer worden uitgewist. 

Concept Mohamed Toukabri  Performance Mohamed Toukabri in a conversation with Adrien Lobet (Eyes-B) Dramaturgie Diane Fourdrignier Licht, geluid & scenografie Lies Van Loock Artistiek adviseur Eva Blaute Productie Europalia Arts Festival Coproductie Needcompany, December Dance (Cultuurcentrum & Concertgebouw Brugge), Kunstencentrum Vooruit, Beursschouwburg Uitvoerende productie Caravan Production