Dance - Performance
11 O'clock 2020 - Liz Kinoshita

In deze nieuwe creatie wil Liz Kinoshita vanuit haar onderzoek naar de mechanisms of the musical zich toespitsen op één specifiek mechanisme: het traditionele 11 o’clock-nummer, het voorlaatste lied in het stuk waarin één van de protagonisten tot een cruciaal besef komt. Dit gebeurt in de vorm van een alleenspraak en meestal met een grote dosis emotie, overtuiging, drive en inleving. Er zijn verschillende mogelijke timbres, nuances en volumes voor dit mechanisme; historisch gezien kan het een show-stopper zijn, of een melancholisch reflectief moment. Wat haar interesseert is hoe we ons tot onszelf verhouden, en welke kracht er te vinden is in het luisteren naar elkaar en hoe we proberen om te gaan met de grote vraagstukken van vandaag. Bidden we, zwelgen we erin, halen we uit of berusten we erin? De titel 11 O’clock leidt ons ook naar de dadendrang van het 11e uur, de nakende catastrofe, het moment waarop de tijd van het ijdele uitstelgedrag afloopt en we eerder nood hebben aan handelen en actie. Het 11 o’clock nummer inspireert niet enkel, het is ook een moment van rekenschap: traditioneel is het personage er op dat moment barslecht aan toe, en vindt het toch de moed om zijn situatie onder ogen te zien. Zoals altijd streef Liz naar een voorstelling waarin het publiek zich aangesproken en opgeladen voelt. 11 O’clock zal een verzameling zijn van onze reflecties, pogingen tot oplossingen (niet per sé de oplossingen) die in ons opkomen als we oog in oog staan met onze waarheden, doorheen dans, zang en directe retoriek.

SONGBOOK HIER

Concept, regie Liz Kinoshita Creatie, performance Némo Flouret, Liz Kinoshita, Irene Occhiato Creatie Sophia Dinkel, Justin F. Kennedy, Clinton Stringer Instrumentale muziek Bart Maris, Eitan Efrat, Oscar Peterson Lichtontwerp Tim Wouters Techniek Elke Verachtert Kostuums Anne-Catherine Kunz  Artistiek advies Chrysa Parkinson Advies geluid Chris Peck, Bart Celis 

Uitvoerende productie Caravan Production (Brussel, BE) Coproductie CC Brugge (Brugge, BE), PACT Zollverein (Essen, DE), Kunstenwerkplaats - KWP (Brussel, BE), MDT (Stockholm, SE) Residenties Danspunt (Gent, BE), De Grote Post (Oostende, BE), De Factorij (Zaventem, BE), KAAP (Brugge, BE), STUK (Leuven, BE), Kunstenwerkplaats - KWP (Brussel, BE), CC Brugge (Brugge, BE) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Met dank aan Salka Ardal Rosengren, Ariane Clark, Louise Tanoto, Sylvie De Pauw, Dick van der Harst, Jacinte Armstrong, Studio Zaman (Brussel, BE), Tanzhaus Zürich (Zürich, CH)