Dance - Performance
In Other Words 2021 - Ingrid Berger Myhre

Is dans een taal? En zo ja, hoe spreekt hij dan? In deze performance onderzoekt Ingrid Berger Myhre de compatibiliteit tussen dans en taal, waarbij ze retorische middelen inzet als compositie-instrumenten. Met de scène als pagina ontvouwt de choreografie zich als een fysiek discours met een eigen syntaxis, grammatica en woordenschat. Maar wat bepaalt deze dansuitingen? En wat betekent het om dans te lezen? Met andere woorden, als we niet op zoek zijn naar betekenis, hoe ervaren we dan betekenisgeving bij het kijken naar deze dans?

Ingrid Berger Myhre kijkt op een relativerende en intelligent manier naar “dans” zoals we die kennen, wat uitmondt in humoristische, onpretentieuze en charmante voorstellingen. In haar nieuwste performance In Other Words speelt ze met de mogelijkheden en tekortkomingen van taal, en gebruikt ze die als structuur voor dans als poëtische expressie.

Choreografie Ingrid Berger Myhre in samenwerking met Pablo Esbert Lilienfeld, Chloe Chignell and Thomas Bîrzan Dansers Pablo Esbert Lilienfeld, Chloe Chignell, Thomas Bîrzan en Ingrid Berger Myhre In gesprek met Bojana Cvejic Geluidsonwerp Lasse Passage Lichtontwerp Dominique Pollet Scenographie Edwin Kolpa Kostuums Min Li.

Met de steun van Arts Council Norway, Fond for Lyd og Bilde Coproductie BUDA Kortrijk (BE), Black Box Teater (NO), SPRING Festival (NL), MDT Stockholm (SE), Regional Arena for Samtidsdans (NO), Dansateliers Rotterdam (NL) Ondersteund door P.A.R.T.S. (BE) Research Studios ’17-’18.