Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel, waar ze in 2010 afstudeerde.

Sindsdien werkt ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan/Hiatus. Zij danste in zijn voorstellingen Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood en Un Sacre du Printemps. Ze trad samen met Linehan op in de Tate Live Performance Room van Tate Modern in Londen en begeleidde samen met hem ook verscheidene edities van het sociaal-artistieke project Vita Activa.

In 2014 danste ze in Rétrospective van Xavier le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een repertoirevoorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas).

Anneleen werkt regelmatig als outside-eye voor choreograaf Alexander Vantournhout en gaf les in improvisatie en compositie bij onder meer de P.A.R.T.S SummerSchool, Artesis Hogeschool Antwerpen en Kunsthumaniora Brussel. Anneleen volgt momenteel een opleiding Body-Mind Centering in SOMA (FR) en EMA (UK).

In 2016 ving ze dankzij een beurs van de Vlaamse overheid een persoonlijk onderzoeksproject aan naar Transparantie in abstracte dans. Dit onderzoek ligt aan de basis van de voorstelling The moon is the moon is the moon, die in oktober 2017 in première ging.