Dance - Performance - Solo
Extreme Tension 2012 - Ula Sickle

Een project van Ula Sickle, Yann Leguay en Marie De Corte

Extreme Tension is een solo geïnspireerd op de gelijknamige reeks tekeningen van kunstenares Louise Bourgeois. De pagina's met spaarzame tekeningen en handgeschreven tekst worden gebruikt als partituur voor een dansperformance van Marie De Corte.

Na Solid Gold & Jolie (2011), twee solo's gecreëerd met en voor twee jonge Congolese dansers, spitst dit werk van Ula Sickle zich opnieuw toe op één specifieke performer en een welbepaald bewegingsverhaal. Het geluidsontwerp van Yann Leguay vertrekt opnieuw van bestaand klankmateriaal en live uitvoering van de danseres. De soundscape dringt binnen in het lichaam, kruipt onder de huid, en maakt het daarmee verleidelijk vertrouwd en tegelijk vreemd en onbekend.

Dit spel van nabijheid en afstand staat centraal in het werk van Louise Bourgeois, die haar hele carrière lang ongeremd en uiterst krachtig de psychologische en fysieke intimiteit van het menselijk lichaam toonde. In die zin is deze performance geen portret van Marie of van Louise, maar veeleer van een lichaam dat blootgelegd wordt in al zijn kracht en kwetsbaarheid.

Concept Ula Sickle Creatie, performance Marie De Corte Geluidsontwerp, live performance Yann Leguay Scenografie, kostuumontwerp Marie Szernovicz Lichtontwerp Ula Sickle i.s.m. Peter Fol (Kaaitheater) Dramaturgie Marianne Van Kerkoven (Kaaitheater) Bewegingscoach Tamara Milla Vigo Grafisch ontwerp Pierre Lecrenier - La Petite Usine Productie Caravan Production (Brussel, BE) Coproductie Kaaitheater (Brussel, BE) Residenties Kaaitheater (Brussel, BE), wpZimmer (Antwerpen, BE), TAKT Dommelhof (Neerpelt, BE) Met de steun van de Vlaamse Overheid