Lecture-performance
We Are Before 2020 - Sarah Vanhee

Ter gelegenheid van 7 jaar Lecture For Every One, maakte ik een voorstelling met verhalen en herinneringen, die kijkt naar de plaatsen waar we vandaag geacht worden "samen" te zijn.

De afgelopen zeven jaar van mijn leven was ik een indringer. Ongevraagd en onuitgenodigd liep ik vergaderzalen binnen en begon te spreken over hoe wij als mensen samenleven, over de samenleving als een co-creatie door iedereen. Men kon mijn tussenkomst zien als een bom of als een geschenk. De mensen waren verrast, geschokt, ontroerd, boos. Met mijn guerrilla-speech probeerde ik elke bijeenkomst om te vormen tot een politiek moment. Op die manier heb ik meer dan 10.000 mensen verrast, hun dagelijkse routines onderbroken door grote en kleine vragen over het leven te stellen. Ik zei altijd dezelfde woorden, ik noemde het Lecture For Every One. Lecture For Every One verspreidde zich over twaalf verschillende landen, maar bleef grotendeels onzichtbaar. Als een virus. Dit is geen fictie, dit is echt gebeurd.

Nu wil ik dit verhaal over woorden, liefde, geweld en verbinding delen. Over mensen alleen en samen. Het is een verhaal over wat het betekent om je uit te spreken, vandaag. Over de (on)mogelijkheid om iedereen aan te spreken. En over hoe we altijd voorheen zijn. Voordat de oorlog begint, voordat je zoent, voordat je echt beslist. Ook vandaag, we are before.

Performance & tekst Sarah Vanhee Decorontwerp  Astrid Fieuws Geproduceerd door Manyone Coproductie door CAMPO, Vooruit, kunstencentrum BUDA, Kunstenfestivaldesarts, STUK, BIT Teatergarasjen, Skogen Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap