Dance - Solo
Movement Essays 2019 - Anneleen Keppens

Movement Essays is een ontmoeting met danseres en choreografe Anneleen Keppens. Geïnspireerd door het persoonlijke essay volgens de traditie van schrijver Michel de Montaigne, toont ze drie ‘movement essays’, die elk een elementair onderdeel van abstracte dans belichten en tegelijkertijd associaties, emoties en reflecties prikkelen buiten het veld van dans.

Met het essay On Tempo probeert Anneleen tempo zichtbaar te maken en onderzoekt ze de relatie van tempo met emotie, genre, verhaal en betekenis. In On Shape gaat ze in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans, met de suggestieve kracht van beelden en de onmogelijkheid van het vormeloze. In I am large – I contain multitudes gaat ze op zoek naar de veelheid aan bewegingskwaliteiten waaruit ze kan dansen en omarmt ze de pluraliteit van haar lichaam.

Anneleen brengt de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène. Ze wil je niet overtuigen van een standpunt, maar betrekken bij haar artistiek proces. De drie movement essays zijn verbonden in hun diepgaande interesse voor beweging en creëren samen een intieme en veelzijdige ervaring van dans.

Concept, choreografie en performance Anneleen Keppens Lichtontwerp Elke Verachtert Artistieke coach On Tempo Pieter De Praetere Artistieke coach On Shape Jolien Naeyaert Artistieke coach I am large – I contain multitudes: Laura Dannequin Styling Maria Ferreira Silva Geluid Thibaud Dezyn Mentor Oonagh Duckworth

Coproductie workspacebrussels Uitvoerende productie Caravan Production Residentiepartners workspacebrussels, STUK/Leuven, Vooruit/Gent, KAAP/Brugge, BUDA/Kortrijk Met steun van de Vlaamse Gemeenschap