Dance - Solo
Movement Essays 2019 - Anneleen Keppens

Anneleen is steeds op zoek naar zinvolle manieren om abstracte dans met een publiek te delen. Geïnspireerd door het literaire essay volgens de traditie van Michel de Montaigne, toont ze drie ‘movement essays’, die elk een fundamenteel ingrediënt van abstracte dans belichten.  Terwijl ze onderzoekt wat hun specifieke invloed is op de danservaring, roept ze ook associaties, emoties en reflecties op buiten het veld van dans.

In haar movement essay On Tempo, verkent Anneleen hoe tempo aanvoelt, hoe het ons beïnvloedt en de relatie die tempo heeft met emotie, genre en betekenis.  In On Shape gaat ze in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans, met de suggestieve kracht van beelden en de onmogelijkheid van het vormeloze. In Multitudes gaat ze op zoek naar de veelheid aan bewegingskwaliteiten waaruit ze kan dansen en omarmt ze de pluraliteit van haar lichaam.

Anneleen brengt de sfeer van de studio, waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet, naar de scène, waardoor ze haar artistiek proces op een meer rauwe, intieme en inclusieve manier kan delen. Ze wil je niet overtuigen van een standpunt, maar betrekken bij haar artistiek proces. De drie movement essays zijn verbonden in hun diepgaande interesse voor beweging en creëren samen een intieme en veelzijdige ervaring van dans.

Concept, choreografie en performance Anneleen Keppens Lichtontwerp Elke Verachtert Artistieke coach On Tempo Pieter De Praetere Artistieke coach On Shape Jolien Naeyaert Artistieke coach Multitudes Laura Dannequin Styling Maria Ferreira Silva Geluid Thibaud Dezyn Mentor Oonagh Duckworth

Coproductie workspacebrussels Uitvoerende productie Caravan Production Residentiepartners workspacebrussels, STUK/Leuven, Vooruit/Gent, KAAP/Brugge, BUDA/Kortrijk Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie