Dance - Performance
The Sadness 2020 - Ula Sickle

The Sadness brengt een trio van performers samen rond Sadcore muziek en het genre van 'Sad Rap', een thuisgemaakte muziekstijl die de laatste jaren op Soundcloud en andere muziekplatforms is opgedoken. Het genre wordt meestal zelf geproduceerd en combineert emo-teksten die spreken over depressie, vaak met verwijzingen naar dood en zelfmoord, met melancholische instrumentale melodieën en hiphopbeats. Tijdens de voorstelling componeren de performers de muziek live met behulp van een speciaal voor het project ontworpen app. Hun zelfgeschreven teksten mengen zich met pulserende popritmes en zware bassen, waardoor hun stemmen één worden met de machine.

In navolging van Extended Play, gemaakt in 2016, verkent The Sadness het maken van livemuziek als een collectieve handeling die nieuwe verbindingen legt, tussen het heden en mogelijke toekomsten, tussen lichamen en woorden, tussen mensen en het nietmenselijke.

Concept,choreografie Ula Sickle Geluidsontwerp Lynn Suemitsu Tekst, creatie en performance Sidney Barnes, Camilo Mejia Cortés, Amber Vanluffelen Lichtontwerp Ryoya Fudetani Geluidstechniek Noé Voisard App design Black Adopo Gitaar en synth samples Ken Roy Johnson, Tom Pauwels Dans sample 'Renegade' by Jalajah Harmon Schrijfcoach, research Maru Mustrieva Dramaturgie Persis Bekkering Kostuums Sabrina Seifried Video Tim Wouters Grafisch ontwerp  Julie Peeters Coproductie CCN-Ballet national de Marseille in the frame of accueil studio - Ministère de la Culture, STUK Huis voor Dans, Beeld en Geluid (Leuven), donaufestival (Krems), Pianofabriek Kunstenwerkplaats (Brussel) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Canada Council for the Arts  Uitvoerende productie en spreiding Caravan Production