Performance
Prelude 2014 - Ula Sickle

Een project van Ula Sickle, Yann Leguay en Stine Janvin Motland

Choreografe Ula Sickle en geluidsartiest Yann Leguay werkten eerder samen aan verscheidene intieme solo’s waarin ze de interactie tussen beweging, stem, geluid en licht onderzochten. In Prelude, het eerste deel van een diptiek, werken Sickle en Leguay voor het eerst samen met de Noorse vocaliste Stine Janvin Motland. Met haar extended vocal technique zoekt Motland de grenzen op van de menselijke stem, en gaat ze in dialoog met de versterkte elementen op scène. Het neuriën van een menselijke stem, elektriciteit, de buzz van de belichting, digitale ruis en feedback creëeren een complexe muzikale score tussen het organische en het anorganische, het menselijke en het digitale.

Als eerste deel van een tweeledig project dat zal resulteren in de groepsvoorstelling Resilience in 2015-2016, vertrekt Prelude vanuit de reflectie dat het lichaam vandaag meer en meer een verlengstuk is van de technologie en niet andersom – de technologie een verlengstuk van het lichaam. De huidige ecologische interesse in concepten als ‘veerkracht’ in tegenstelling tot ‘duurzaamheid’ veronderstelt een wereld waar radicale en onverwachte veranderingen de norm worden. Dit vergt van ons een steeds groter aanpassingsvermogen in plaats van pogingen om blijvend onze eigen orde op te leggen aan een instabiele leefomgeving.

In die zin is Prelude zowel een houvast als een waarschuwing: in hoeverre kunnen we ons aanpassen of afstemmen op veranderende realiteiten, of worden we onherroepelijk getransformeerd door de omgeving die we zelf hebben gecreëerd?

Concept Ula Sickle, Yann Leguay, Stine Janvin Motland Performance Stine Janvin Motland Choreografie, regie Ula Sickle Live geluid Yann Leguay Vocale arrangementen Stine Janvin Motland Lichtontwerp Ula Sickle, Elke Verachtert 

Uitvoerende productie Caravan Production (Brussel, BE) Coproductie Kaaitheater (Brussel, BE), MA Scène Nationale – Pays de Montbéliard (FR) Residenties Kaaitheater (Brussel, BE), MA Scène Nationale - Pays de Montbéliard (FR), workspacebrussels (BE), PACT Zollverein (Essen, DE), STUK Kunstencentrum (Leuven, BE), BUDA Kunstencentrum (Kortrijk, BE) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels-Hoofdstedelijk gewest (VGC)