Performance
Echoic Choir 2021 - Ula Sickle

Echoic Choir is een samenwerking tussen vocalist Stine Janvin (NO) and choreograaf Ula Sickle. De performance doet denken aan een ritueel dat ons via muziek samenbrengt op de dansvloer, middenin de nacht. Door performers en publiek samen te brengen in een gedeelde ruimte, zoals bij een rave of in een nachtclub, probeert het project een collectieve en immersieve sensorische ervaring the creëren, dankzij de kracht van akoestische stemmen en ruimtelijke resonantie. Geluid, choreografie en visuele elementen zoals licht, creëren een totaalervaring voor het publiek. 

Omwille van de Covid19-pandemie is samenkomen in een nachtclub het afgelopen jaar bijna onmogelijk geworden, het idee van een intieme dansvloer stilaan een vage herinnering. Desondanks gaat Echoic Choir de uitdaging aan om sociale afstandsregels als artistieke parameters toe te passen. De setting van de dansvloer en de lichamelijke herinneringen die daarbij horen opnieuw opzoeken, maar met andere regels, zorgt voor nieuwe perspectieven op vertrouwde situaties. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het werk door hun luisterende houding en fysieke aanwezigheid - het begin van een nieuw soort collectief ritueel? 

Concept, compositie Stine Janvin Concept, choreografie Ula Sickle Performance Michelle Cheung, Roman Ole, Rishin Singh, Annalise van Even, Stine Janvin & Ula Sickle Dramaturgie Persis Bekkering Kostuums Don Aretino x Muyao Zhang Licht Marcel Weber Geluid Olivia Oyama Coproductie Wiener Festwochen (Vienna), STUK House for Dance, Image and Sound (Leuven) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie Residencies Kunstenwerkplaats (Brussels), DAAD (Berlin), Dampfzentrale (Bern) Uitvoerende productie en spreiding Caravan Production