Dance
It only took one life 2023 - Husk Husk

'It only took one life' is een project van Husk Husk, Sung Im Her en Mike Doughty.

It only took one life is een hedendaagse dansvoorstelling voor twee dansers, begeleid door vier muzikanten.  Het werk onderzoekt een diepmenselijk fenomeen: via een zoektocht naar wie we ‘echt’ zijn, hopen we tot een meer betekenisvol en vrijer leven te komen. Die zoektocht naar diepe zelfkennis, verzandt echter vaak in dogma’s, neurotische gedragingen en bijna onaantastbare principes. Op die manier vinden we net het omgekeerde van wat we zoeken: we komen vast te zitten in een geïsoleerd bestaan, en vinden juist minder connectie met onze medemens. It only took one life bekijkt en becommentarieert de tragische aard van dit soort psychodynamiek.

It only took one life is een voorstelling in drie hoofdstukken. De dans, die steeds centraal staat, schommelt tussen twee uitersten: soms is ze wild, extatisch en schijnbaar ongecontroleerd; dan weer herhalend en op het neurotische af gestructureerd. Doorheen de drie hoofdstukken veranderen de verhoudingen tussen die twee uitersten, om onze grillige zoektocht naar zelfkennis te veruitwendigen. De dans wordt begeleidt door live muziek en zang. De muziek is meestal warm, elektroakoestisch en minimaal van aard, met gebruik van gitaar, bas, cello en uitgebreide sampling. De gezongen tekst is sterk associatief en rijk qua evocatieve beelden.

Concept: Husk Husk Choreografie Sung Im Her Muziek en tekst Mike Doughty Cello, guitaar and compositie Andrew Livingston Producers Husk Husk Coproductie De Grote Post, De Singel, Perpodium Met de ondersteuning van de Tax Shelter maatregel van de Vlaamse gemeenschap