Dance - Performance - Solo
ELEANOR! 2005 - Eleanor Bauer

Eleanor Bauers persoonlijke solo ELEANOR! is een humoristische tirade over het vervagen van de grenzen tussen artistieke productietechnieken en overlevingstechnieken die een artiest gebruikt om te voldoen aan zijn basisbehoeften van geld en erkenning.

In een wereld waar zelfpromotie kunst wordt, waar het verkopen en ruilen van je vaardigheden hetzelfde wordt als jezelf verkopen en diversiteit zoveel wordt als duurzaamheid, levert Bauer een schizofreen en hilarisch kritisch portret van de hedendaagse podiumkunstenaar als “post-fordistische kunstprostituee”. Bauer situeert haar eigen verhaal in de levens en realiteit van het publiek. Ze ontmoet elke toeschouwer persoonlijk en maakt een demografisch overzicht van hun beroepsleven, terwijl ze T-shirts met haar naam erop uitdeelt of verkoopt en uitlegt welke economische voordelen dit efficiënte systeem van auteurschap en verkoop oplevert.

Elke voorstelling van ELEANOR! is uniek en afhankelijk van het tijdstip en de plek waar het wordt opgevoerd. Ze duurt 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de context, de noodzaak van vertaling en de manier waarop vertaald wordt (live, door een dappere vrijwilliger uit het publiek, of een vooraf ingestudeerde dubbing).

Concept, creation, performance Eleanor Bauer Text adapted with permission from Portrait of the Artist as a Worker by Dieter Lesage Administration, tour management Caravan Production for GoodMove vzw