Dance - Performance - Solo
(BIG GIRLS DO BIG THINGS) 2010 - Eleanor Bauer

(BIG GIRLS DO BIG THINGS) is een lege belofte, een preventieve klaagzang, een flirt met verwachtingen, een worstelmatch met potentieel. Al fluisterend wat moet worden geschreeuwd en al zingend wat moet worden gefluisterd; een solo op schaal en volume, over uitersten en de grijze zone ertussen; over grandeur en kwetsbaarheid, hoogmoed en nederigheid, zichtbaarheid en subtiliteit; over de fragiele opschepperij, over de rijkelijke levenswijze waar minder meer is, maar waar meer ook juist onmiskenbaar meer betekent. 

Met de inherente melancholie van de met uitsterven bedreigde dingen – een bedreigde soort, een verdwijnende dans – nodigt Eleanor Bauer de toeschouwer uit op een safaritocht naar de dieptes van de oppervlakkige wereld van de performer. Explorerend naar alle mogelijke vouwen, kanten en transformatiemogelijkheden van een groot ijsberenkostuum, presenteert Bauer een reeks van complete metamorfoses die haar diverse capaciteiten als entertainer onthullen, verduisteren en vervormen. In (BIG GIRLS DO BIG THINGS) laat Eleanor Bauer de ‘zelf’ uit zelfexpressie vallen, en houdt enkel expressie over.

Concept, performance Eleanor Bauer Kostuums Ada Rajszys

Uitvoerende productie Caravan Production voor Good Move Coproductie WorkSpace Brussels (BE), Vooruit Arts Centre (Gent, BE) & Départs with the support of Culture Program of the European Commission Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie Muziek Swan of Tuonela van Jean Sibelius Met dank aan Lucy Grauman, Jean-Marie Martz

DUUR 60 minuten