Dance - Solo
A lot of moving parts 2018 - Eleanor Bauer

In A lot of moving parts pookt choreografe Eleanor Bauer in de Griekse etymologie van haar eigen discipline: ‘khoreia’ als ‘dansen in een cirkel’ en ‘graph’ als ‘schrijven’. Ze zoekt naar de kwetsbare plek van het schrijven in de belichaamde en meestal mondeling overgeleverde tradities van de dans. A lot of moving parts stelt een dans-denken voorop: synthetisch, complex, op verandering gericht, buitengewoon en rijk geschakeerd. Jaren van danspraktijk, choreografische partituren en teksten over dans komen samen in een portret met een lange sluitertijd, over hoe dans denkt doorheen haar, en hoe zij doorheen dans denkt. Eleanor Bauer gaat aan de slag met de fricties, botsingen, vertalingen, liefdesgeschiedenissen en kloven tussen dans en taal die opduiken in haar choreografische zoektocht naar de “meest eenvoudige container waarin de complexiteit van dans kan bloeien”.

Het Zweeds gebruikt hetzelfde woord voor ‘voelen’ en ‘kennen’- toeval of poëtische rechtvaardigheid? A lot of moving parts zwerft rond in de onvertaalbare, absorberende, brede, niet-lineaire, veranderlijke en kwieke aard van de belichaamde gedachte, wordt intiem met de onzekerheid, maakt het onzichtbare zichtbaar, breit zin met onzin, staat stil bij het onbelangrijke en bij perifere intuïties, en kent door te voelen.

Als danser en performer met een divers en inclusief palet van expressie belichaamt Bauer een uitdaging aan de schrale eenheid van het veel-in-één zijn. Samen met haar medewerkers creëert Bauer een intieme context waarin het publiek zich met alle zintuigen een weg tast doorheen de voorstelling. Performers verschijnen en verdwijnen in een landschap van modulaire materie, licht en geluid, die de fysieke, imaginaire en symbolische ruimte van de voorstelling voortdurend herschikken.

A lot of moving parts is het zich voortdurend ontwikkelend en aanpassend kader voor Bauers artistiek onderzoek naar de relatie tussen schrijven en dansen, een mobiel huis voor haar uitdijende en grenzeloze nieuwsgierigheid.

Concept, choreography, text, and performance Eleanor Bauer Costume Sofie Durnez Scenography Sofie Durnez & Eleanor Bauer Lighting collaboration Jonatan Winbo Music WATT: Julien Pontvianne, clarinet, Antonin-Tri Hoang, clarinets, Jean-Brice Godet, clarinets, Jean Dousteyssier, clarinet The clarinet quartet WATT and their music was originally initiated and developed by Jean Dousteyssier, Jean-Brice Godet, Antonin-Tri Hoang and Julien Pontvianne.Production GoodMove vzw With the support of Lafayette Anticipations — Fondation d’entreprise Galeries Lafayette (Paris), Danspace Project 2018-19 Commissioning, Initiative with support from the Andrew W. Mellon Foundation (New York), and SKH Stockholm University of the Arts