Performance - Installation
Los Protagonistas 2020 - El Conde de Torrefiel

Voor kinderen van 7-10 jaar (en hun ouders)

Voor de eerste keer waagt El Conde de Torrefiel zich aan een voorstelling voor families en kinderen. Het gezelschap wil hiermee theater maken voor wie in deze nieuwe eeuw geboren is, in deze tijd opgroeit, en de toekomst van de wereld mee zal vormgeven.

Het gezelschap is geïnteresseerd in de mogelijkheden die abstractie en poëzie bieden aan theatrale formats: ze willen een verhaal vertellen maar tegelijkertijd narrativiteit vermijden; niets letterlijk uitbeelden , maar in tegendeel beroep doen op de intuïtie en verbeelding van het publiek. De bedoeling is om een omgeving te creëeren waarin de toeschouwer het voorgestelde verhaal kan aanvullen met zijn of haar eigen baggage en fantasiewereld. 

Los Protagonistas wil indrukken opwekken en de zintuigen stimuleren, de toeschouwer meenemen naar een andere wereld zonder die wereld met woorden of dramatische handelingen te beschrijven. De beelden op het podium spreken voor zich en bieden een pretentieloze esthetische ervaring - zonder onderliggende intentie of betekenis. De voorstelling is hedonistisch in die zin dat ze plezier zoekt in de breedste zin van het woord, door middel van kleine handelingen en zintuiglijke toestanden. De ogen half sluiten om beter te kunnen zien, en ze plotseling openen voor het onverwachte. Het gevoel hebben dat het de moeite waard is geweest en het theater verlaten in dezelfde staat als mensen die bij concerten waren waarin Kurt Cobain zijn gitaar vernielde, met het bevoorrechte gevoel om te kunnen zeggen: Ik was erbij.

Ontworpen en ontwikkeld door El Conde de Torrefiel in samenwerking met Maria Alejandre & Estel Cristià Regie en dramaturgie Tanya Beyeler & Pablo Gisbert Lichtontwerp Ana Rovira Scenografie Maria Alejandre & Estel Cristià Geluidsontwerp Rebecca Praga Technische leiding Isaac Torres Geluid Uriel Ireland Podiumtechniek Miguel Pellejero Performers/manipulatoren het technische team Bureau Haizea Arrizabalaga Productie en spreiding Caravan Production Executieve productie CIELO DRIVE SL

Een coproductie van Teatre Lliure (Barcelona), Teatro LU.CA (Lisboa), Festival de la Bâtie (Genève), Le Grütli Centre de Production des Arts Vivants (Génève), Akzuna Zentroa (Bilbao), FOG-Triennale di Milano, Teatri di Sardegna, Teatre l'Artesà (El Prat del Llobregat), Centro Cultural Conde Duque (Madrid). Met de steun van Generalitat de Catalunya Institut Català de les Empreses Culturais.