Theatre - Performance
La posibilidad que desaparece frente al paisaje 2015 - El Conde de Torrefiel

In zijn laatste artistieke periode wijdde Jed Martin zijn tijd volledig aan het maken van een reeks video's waarin, in een versneld tempo, weergegeven wordt hoe de Natuur producten van menselijke makelij verslindt en laat verdwijnen onder een groene en stille sluier; totdat de landkaart onder het territorium verdronken is.

Ook in de Shoah beelden herhaalde scènes de oneindige stilte van landschappen uit; bossen en velden die enkele jaren eerder het toneel waren van massale martelingen en moorden: massagraven van een menselijke genocide verborgen in een natuurlijke en vreedzame staat. Een realiteit verborgen onder een andere realiteit. De volgorde van de lagen zijn in staat om diegene waarover ze gebouwd zijn te verbergen, maar niet om ze te wissen. Stille mensen, steden in stilte, landen die vergeten.

Idee en creatie El Conde de Torrefiel in samenwerking met de performers Regie en dramaturgie Tanya Beyeler en Pablo Gisbert Tekst Pablo Gisbert Lichtontwerp Octavio Más Scenografie Jorge Salcedo Muziek Rebecca Praga et Salacot Geluidsontwerp Adolfo García Choreografie Amaranta Velarde Met Nicolas Chevallier, Nicolás Carbajal Cerchi, David Mallols y Albert Pérez Hidalgo - Régie téchnique Isaac Torres Stem Tanya Beyeler Vertalingen Marion Cousin (Français), Martin Orti (Allemand), Nika Blazer (Anglais), Ann-Helena Remans (Dutch), Ettore Colombo (Italien), Teresa Fernandes (Portugais)

Tour management Caravan Production Een coproductie van Festival TNT de Terrassa, Graner Espai de creació de Barcelona et El lugar sin límites /Teatro Pradillo/CDN Madrid. Met de steun van Programa IBERESCENA, La Fundición de Bilbao, ICEC - Generalitat de Catalunya, INAEM - Ministerio de Cultura de España, Antic Teatre de Barcelona, Institut Ramón Llull